Elektroměrový pilíř

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Pikofarad

Elektroměrový pilíř

#1 Příspěvek od Pikofarad »

Prosím odborníky o info jaký je rozdíl mezi pilíři ER212/NKP7P a ER212/NKP7P-C .Dík
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

"C" je menší o několik centimetrů a vnitřek je mělčí . . . jiný rozdíl tam snad není . . .

podle parametrů:
ER 212/NKP7P
výška 1835 mm
šířka 470 mm
hloubka 250 mm

ER 212/NKP7P -C
výška 1815 mm
šířka 470 mm
hloubka 220 mm
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

Zde je ke stažení celý katalog výrobce DCK Holoubkov. Zapojením by měly být tyto rozvaděče stejné.

ER 212 / NKP7P standardní provedení, rozměry 470 x 1835 x 250mm, hmotnost 39kg
ER 212 / NKP7P–C ekonomické provedení - monolitické, rozměry 470 x 1810 x 220mm, hmotnost 25kg

Tyto rozvaděče jsem nezapojoval a na ilustrační fotky z e-shopu není spoleh. Mám dojem že na jedné fotce toho ekonomického provedení nebyly v elektroměrové části krycí bočnice, vrchní kryt a odlišné provedení dvířek. Tím myslím povrchové bočnice - skříň je samozřejmě uzavřená. Možná šlo o variantu pro spojení do sestavy nebo podobně.
Ale nejsem si tím jist - nejlepší by byl dotaz přímo u výrobce.
Pikofarad

#4 Příspěvek od Pikofarad »

Přípojka je od čezu,který natáhl ze sloupu 15m hliníku a přípojkový pilíř za 12500kč a zbytek se starej odběrateli.Nerad bych koupil třeba to C a pak mi řeknou,že je to špatně,že tam nevleze jejich elektroměr.Nemohou to být varianty pro čez a eon?
TAKJAN

#5 Příspěvek od TAKJAN »

Chytit revizáka, který bude stejně potřeba. Bude psát přihlášku a většinou ví, na čem bazírují a rovnou doporučí bezproblémový typ.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Radši si zjisti u Čezu jestli ti nebudou dělat problémy. Už několik roků sloupky od Holoubkova neosazují. V roce 2003 jsem zateploval fasádu a už jsem věděl, že se za 3 roky bude celá ulice předělávat z horního na rozvod zemí. Tak jsem si sehnal bednu s nožovkama z Holoubkova, osadil do zateplováku a v podezdívce připravil šachtu pro kabely. Když to pak kabelovali, tak po mě chtěli, abych ji vyboural a osadila se Esta a pokud ne, tak mě nepřipojí. Důvod netuším. Když tu akci před realizací obcházel projektant a řešil s lidma jak se to bude předělávat na každým baráku, neměl proti tomu mýmu připravenýmu řešení žádný námitky. Jel jsem na Čez, udělal cirkus a najednou se nic měnit nemuselo.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Achab

#7 Příspěvek od Achab »

Provedení ER 212 / NKP7P–C je označeno jako monolitické čili zřejmě celý pilíř s rozvaděčem v jednom kusu. Domnívám se že v tom je hlavní rozdíl. Standardní provedení se mi jeví jako samostatná elektroměrová část montovaná na univerzálním pilíři. Tyto pilíře jsou nabízeny i pro plynoměry.

Pokud je přívod až za přípojkovou skříní ČEZu (oddělen od zařízení distribučního rozvodu) a ER odpovídá požadavkům pak by neměli mít nějaké zásadní výhrady. Obě provedení jsou určena pro venkovní použití. Prostor pro montáž měření jde ověřit, ČEZ požaduje pro:

Třífázový elektroměr .... 200×400×160mm (šířka×výška×hloubka)
HDO ............................. 180×300×160mm

Okolo těchto rozměrů má mít vnitřní prostor skříně konstrukční rezervu min. 50mm.
Pikofarad

#8 Příspěvek od Pikofarad »

Achab píše:Provedení ER 212 / NKP7P–C je označeno jako monolitické čili zřejmě celý pilíř s rozvaděčem v jednom kusu.

Objednal jsem variantu C rozměrově to odpovídá přípojkovému pilíři od čez.Je sestaven ze dvou kusů pomocí čtyř šroubů.Takže rozdíl jen v rozměrech,cena je +- stejná.Kus plastu za 7tis :cry:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“