Elektroměrový pilíř
Moderátor: Moderátoři
Elektroměrový pilíř
ER 212 / NKP7P standardní provedení, rozměry 470 x 1835 x 250mm, hmotnost 39kg
ER 212 / NKP7P–C ekonomické provedení - monolitické, rozměry 470 x 1810 x 220mm, hmotnost 25kg
Tyto rozvaděče jsem nezapojoval a na ilustrační fotky z e-shopu není spoleh. Mám dojem že na jedné fotce toho ekonomického provedení nebyly v elektroměrové části krycí bočnice, vrchní kryt a odlišné provedení dvířek. Tím myslím povrchové bočnice - skříň je samozřejmě uzavřená. Možná šlo o variantu pro spojení do sestavy nebo podobně.
Ale nejsem si tím jist - nejlepší by byl dotaz přímo u výrobce.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Pokud je přívod až za přípojkovou skříní ČEZu (oddělen od zařízení distribučního rozvodu) a ER odpovídá požadavkům pak by neměli mít nějaké zásadní výhrady. Obě provedení jsou určena pro venkovní použití. Prostor pro montáž měření jde ověřit, ČEZ požaduje pro:
Třífázový elektroměr .... 200×400×160mm (šířka×výška×hloubka)
HDO ............................. 180×300×160mm
Okolo těchto rozměrů má mít vnitřní prostor skříně konstrukční rezervu min. 50mm.
Achab píše:Provedení ER 212 / NKP7P–C je označeno jako monolitické čili zřejmě celý pilíř s rozvaděčem v jednom kusu.
Objednal jsem variantu C rozměrově to odpovídá přípojkovému pilíři od čez.Je sestaven ze dvou kusů pomocí čtyř šroubů.Takže rozdíl jen v rozměrech,cena je +- stejná.Kus plastu za 7tis