Čas na internetu
Moderátor: Moderátoři
- monterjirka
Teoreticky přesnější by mělo být analogové rádio, ale... Stačí vložit do trasy nějaké digitální zpracování a je to také ovlivněno... A pak naprosté většina rozhlasových stanic nepoužívá oficiální zvukové znamení a tu "znělku" si pustí klidně o půlminutku jinak
Nebo tam není absolutně přesný čas nějakého normálu ale jen "nějaký" přesně sesynchronizovaný čas na všech družicích systému a vlastní navigace počítá jen rozdíl času ze vzdáleností právě dostupných družic? Pak bude v navigaci asi taky "něco", co není totožné původnímu normálu.
Ach jo, kde je pravda?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A co jsem koukal, co kanál/vysírač, to jiná latence, lišící se klidně o desetiny vteřiny.
Nejpřesnější je NTP, protože DCF neumí korigovat latenci.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
JavaScript se vykonává na straně klienta, v prohlížeči vašeho počítače, čili ty stránky zobrazujou váš systémovej čas, ať už je jakejkoliv, pokaždý však zpožděnej, třeba o 500ms. Stačí si prohlídnout zdrojáky stránek.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Když je o tom řeč. Malý netbook má v háji baterku zálohovací. A po zapnutí netu napíše, že je špatný čas a musím ho nastavit. Když přišel na to, že je špatný, proč si ho sakra nesrovná a já ho musím jak k... nastavit ručně, protože to jinak neumí. Není na to nějaká utilita, rutuna či vifikundace?