Vmeter zle ukazuje
Moderátor: Moderátoři
Je to ale neobvyklé u měřidla s 5 místy, které má extra A/D převodník mimo procesor. Mám jich víc a všechny jsou dost přesné.
Jestli to máš na teploměr s LM35, tak máš i zbytečně vysoký rozsah. Tobě by stačil rozsah do 2-3V, ale takové asi nedělají. Bude to chtít něco s ICL 7106 či 7107.
Mám tento:http://www.ebay.com/itm/Red-0-36-LED-5-Digit-DC-0-33-000V-Digital-Voltmeter-Voltage-Meter-Car-Panel-M42-/301724351834 a jsem s linearitou i přesností spokojen.
Osobně dávám přednost analogovému nebo pseudoanalogovému zobrazení, například LEDkovým sloupcem, co LEDka, to 5°C, z toho první znamená vše od +55°C dolů, případně je ještě barevně odlišit, aby i ta barva upozornila na to, že je teplota mimo toleranci. Měřit teplotu motoru na motorce s rozlišením jemnějším, než 5°C, je přehnaná přesnost a čtení numerického údaje tě může stát cenné (na motorce obzvlášť cenné) desítky milisekund...
Ale to už jsem ti psal, když jsme řešili ten ručkový teploměr.
- Luke4Slovakia
Pozeral som ten odkaz z Ebay a vyzerá presne tak isto, ako mám ja. Skôr by som povedal, že je to presne ten istý typ.
S tým zostílením s OZ som už robil asi 5 zapojení, a asi ich robím zle pretože ani jedno mi nefungovalo. Keď som dal do OZ + z LM35, na ktorom už bola meritelná jeho teplota, tak mi multimeter z OZ odmeral 11 voltov, a bolo jedno či som zahrieval ten LM35 alebo nie.
Hill píše:A teď, který z nich ukazuje přesněji... kolik ti ukáže multimetr na nové tužkové baterii?
Luke4Slovakia píše:Druhý multimeter na novej baterke nameral 545 a v meter 435
rozsah 2000mV
Jak ti může na baterce s napětím 1 500mV (ať je to leClanché burel-zinek, nebo alkalinka), respektive ještě trochu víc u novýho článku, ukázat jeden měřák hodnotu 545 a druhej 435 - tos jako nenapsal tu jedničku před desetinnou tečkou, nebo co?
A kutilmile - nelituju tě
- Luke4Slovakia