Odměřování na soustruh a frézku
Moderátor: Moderátoři
Příčnej bude taky ještě pořádnej boj. Musím sehnat kus Al L profilu tak 50x30, myslím, že ho mají v OBI.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Příčnej se dokonce vešel do mezery mezi suport a koník.
To Jova1: kde jsi prosím sehnal ty natáčecí ramena pro displej? Z něčeho použitý? Já jsem nejdříve myslel na kovovou samonosnou krkačku, co se používá třeba na stolních lampách ale nějak nevím, kde ji sehnat. Takže zatím provizórium (jak jinak, možná trvalý
- Přílohy
-
soust_odměř.jpg- (155.76 KiB) Staženo 134 x
-
soust_podél.jpg- (133.1 KiB) Staženo 140 x
-
soust_příčný.jpg- (148.69 KiB) Staženo 124 x
-
soust_displ.jpg- (151.83 KiB) Staženo 148 x
Někde jsem zaslechl, že po "šuplérovým interface" jde nejen vyčítat hodnoty ale i kalibrovat a setupovat. Tys asi ten protokol musel naštudovat, víš o tom něco? Vůbec by mě nevadilo, kdyby šlo třeba čudlem pro přepínání typu palcovýho zobrazení (desetiny palce nebo 1/8, 1/16,1/32) šlo nastavit poloměr nebo průměr u příčnýho.
http://www.shumatech.com/web/products/dro-350
jova1 píše:Hezká práce, toho poloměru je škoda.![]()
Držák na zeď byl součástí odměřování, s tím ti nepomohu.
To se nedá nic dělat, tak zůstane provizórium finálním řešením.
Víš co mě na tom ještě trochu štve? Ten příčnej jsem vymejšlel 2 dny a stejně jsem nepřišel na to, jak ho udělat líp. Pravítko na středních a velkých průměrech překáží inbusu, co slouží na zamykání podélnýho pojezdu. Nad hlavou M6 inbus šroubu je asi 12 mm místa a jakž takž se tam dostanu inbusem s kuličkou, ale na bejka to zatáhnout nejde, kulička vyskakuje. Zkusím vyhodit inbus, vyvložkovat díru pro jeho zapuštěnou hlavu a dát šroub se šestihranou hlavou a zamykat pojezd stranovým klíčem. Stejně byla hlava inbusu stále plná drobných špón a při potřebě zamknout pojezd se musely vždy vyšťourat nebo vymagnetovat pokud to šlo.
A propo, zase to dilema. Je správně inbus, nebo imbus? Naštěstí je to furt to samý ale třeba oximetr a oxymetr je každý něco jinýho.
Tak a teď je na pořadu dne frézka FPX25E. Na ní mám zatím vymyšlenou jen osu Y a Z. X (podélná) je hlavolam, jedinný místo, kam jde dát pravítko je kolizní s kličkou zamykání stolu. Navíc zase na X musí být jezdící pravítko, takže odměřování nepůjde zakrýt. Blbý je, že ze všech os, co jsem dělal na soustruhu a frézce je zrovna tahle nejvíc na ráně.
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Já tam ten aretační šroub nemám, ale takhle dát pravítko na stojato, tak překáží šroubům na peru příčného posuvu. Proto ho mám naležato. Mám přeci jenom jiné zástavbové možnosti a velikost snímače. Stejné to bude u té frézky. Mě se to vešlo všechno pod stůl, takže to není ani vidět a špony to neohrožují.

- jova1
- Kontaktovat uživatele: