Prodám NiMH akumulátory AA, 1800 mAh, r.v. 2010/11
Moderátor: Moderátoři
Zkoušel jsem kupovat z číny různé druhy a bylo jich dost. Všechny stály za houby. Ty dražší měly "AŽ" poloviční kapacitu té deklarované, ale životnost nestála za nic. Jediné co z číny u mě prošlo jsou tyto. Ale s cenou 1.5$ + pošta se nevyplatí zvlášť dělat objednávku. Bral jsem je pouze s jiným zbožím.
BOBOBO píše:Až v době , kdy jsem se smutnou tváří zaplatil a použil první enelopy , jsem poznal akumulátory .
Tak tak, kdyby někdo chtěl GP - tak při postupném třídění (ehem nahrazování eneloopy) je místo vyhození do elektro mohu věnovat. Používám taky IPC1 a GP u mě mají šanci mooožná tak serie Recyko. Dodnes lituju peněz, kterými jsem GP obdaroval a odměnou za to byly spíše starosti
Victronix píše:Je to cena za kus - balení? Nebo kus - akumulátor.
Je to cena za kus - akumulator. Vychazim z toho, ze nejlevnejsi podobne akumulatory se daji sehnat okolo 55 Kc bez DPH, takze ty "moje" (prozatim) nabizim za mene nez 1/3 ceny novych. Pokud se najde nekdo, kdo jich vezme hodne (>200) najednou, tak slevim. Ale jinak je asi hodim do elektro odpadu, za tech par korun se mi nechce drbat s distribuci (a pak tu poslouchat, jaky jsem to prodal smejd, i kdyz jsem v prvnim postu jasne varoval, jak jsou akumulatory stare).
Napatie 0,9V po tolkych rokoch nie je ziadny problem. Problem je, ked maju clanky velky vnutorny odpor (otestuje sa lab. zdrojom - ak pri prude 3-4A narastie napatie na viac ako 2 V, tak je clanok vadny) alebo velke samovybijanie (ak je to po nabiti za par dni vybite).
- radioelectrum
http://www.aaronlinsdau.com/self-discha ... lications/
Při té přiležitosti jsem změřil i vnitřní odpor 12 dobrých kusů. Použil jsem k tomu rezistor 2,18 ohmu a multimetr Agilent U1272A. Například jeden z akumulátorů měl naprázdno 1,349 V a při zátěži 1,323 V, takže jeho vnitřní odpor je 42 mohmů. U ostatních kusů se hodnota pohybovala mezi 41 a 49 mohmy. Medián byl 43 mohmů.
Bohužel, v datasheetu (viz níže) je uvedena jen impedance při 1000 Hz, takže to nejde moc srovnávat. Kdyby nějaký velký zájemce chtěl, tak mám v práci i impedanční analyzátor Agilent 4294A. Akorát není dělaný na měření baterií - měřený objekt nesmí mít žádné napětí a analyzátor tak nízké impedance neumí spolehlivě měřit. Máme k němu sice DC oddělovač, ale s ním takto malé impedance nejspíš nepůjde měřit vůbec. No, to budu řešit, až kdyby se někdo ozval.
@Kremik: Jenže já nevím, které jsou vadné. Prodávám to v původním balení, jak je na fotkách. Každopádně žádné akumulátory netečou, takový shit bych rovnou vyhodil.
- Přílohy
-
GP180AAHC.pdf- (44.61 KiB) Staženo 102 x
-
IMG_6866 cut.JPG- (174.95 KiB) Staženo 80 x
Kremik píše:Nedávno jsem koupil dvě NiMH 9V baterky s nízkým samovybíjením (do multimetrů), tak jsem zvědavý, jak si povedou.
Zrovna dnes jsem se sám překvapil a dávám sem jako zajímavost. Před časem jsem koupil tu nejlevnější 9V NiMH do multimetru (Metex M-3610D) v Lidlu. Nabíjím ji tak asi jednou za 3 měsíce, možná i později nabíječkou také z Lidlu. Kromě nabíjení je trvale v multimetru. Dnes jsem baterku opět nabíjel, našel jsem na ní poznámku: je koupená v roce 2013