Z710 korekční předzesilovač
Moderátor: Moderátoři
Napětí na pinu č 4. je při nestisknutém tlačítku LIN při min hlasitosti 0,27V, při střední poloze i maximální pak 0,34V. Při stisknutém tlačítku je tam 0,7V při všech polohách. Napětí na pinu 13 je od min po max hlasitost od 1,9 do 7V. Nezávisle na stiksnutém tlačítku LIN.
udělal jsem pokus se zavedením 2,4V na pin 4, a ejhle fyziologie se vypnula, pokud se podíváš na schema, tak je to jasné - ovládání pin 4 není využito
asi soudruzi v NDR zase někde udělali chybu
pokud seženeš originál TCA 730 tak je vše v pořádku, mám ho v jednom zesilovači a naprostá spokojenost (RFT SV3000, TCA730+TCA740+TDA2020) ty kopie jsou prostě jen kopie
- Přílohy
-
TCA730A.jpg- (215.24 KiB) Staženo 202 x
dnes je to celkem problém, já měl štěstí, koupil jsem před 5ti roky dva poslední, ač za relativně velký peníz, ale fungují tak jak mají (č1 a č3)
a jedna A273D která je také v pohodě
od té doby jsem koupil několik různých leč problémových exemplářů
podle obrázků je myslím vidět že výrobce je různý
- Přílohy
-
tca730_4.jpg- chová se jako mikrofon
- (7.92 KiB) Staženo 163 x
-
tca730_3.jpg- takový mám a je OK (předpokládám že je to originál)
- (15.64 KiB) Staženo 144 x
-
tca730_2.jpg- nefunkční pin 4
- (18.49 KiB) Staženo 147 x
-
tca730_1.jpg- takový mám a je OK (předpokládám že je to originál)
- (13.16 KiB) Staženo 145 x
-
A273D.jpg- to je NDR a je také OK (údajně poslední serie)
- (12.18 KiB) Staženo 118 x
Co ti brání to předpětí na pin 4 A273D přivést?
Přidané odpory jsou označené červeně, hodnotu označenou hvězdičkou je žádoucí vyzkoušet a použít i poloviční hodnotu, ona ta fyziologická regulace při velmi malých poslechových hlasitostech leckdy naopak chybí, takže není nutné se jí zbavovat úplně, stačí jen omezit její účinnost... přesněji - posunout úroveň, nad kterou je vyřazená z provozu.
- Přílohy
-
uprava_Z710.png- ...aby tlačítko LIN v Z710 skutečně mělo nějaký účinek...
- (169.28 KiB) Staženo 202 x
Hill píše:A proč chceš pořád měnit, co funguje?
Co ti brání to předpětí na pin 4 A273D přivést?
Přidané odpory jsou označené červeně, hodnotu označenou hvězdičkou je žádoucí vyzkoušet a použít i poloviční hodnotu, ona ta fyziologická regulace při velmi malých poslechových hlasitostech leckdy naopak chybí, takže není nutné se jí zbavovat úplně, stačí jen omezit její účinnost... přesněji - posunout úroveň, nad kterou je vyřazená z provozu.
ano přesně tak to mám v jednom zesilovači vyřešeno, úroveň napětí na pinu 4 má být max. 3V (dal jsem 33k+6k8 a to je těch 2,4V) , a je zachována možnost vypnutí, měl jsem původně v úmyslu řídit napětí v závislosti na nastavené hlasitosti (lze tím ovlivnit na kolik je fyziologie účinná), ale potom jsem to odložil na výhledově
p.s. pin 4 se musí ovládat externím napětím, potom to funguje, třeba je to tak správně