DeLongi ESAM 4000.B
Moderátor: Moderátoři
Pro případné následovníky: Je třeba sundat bočnní a zadní kryty. Potom odšroubovat spodní kryt a tak se dá dostat ke čtyřem šroubům, které drží motor. Pozor na polaritu zapojení, motor je na DC napětí (usměrněné síťové), polarita je označená u připojovacích fastonů.
Ohryzkovi děkuji za nabídku. Nakonec jsem tím nechtěl otravovat, protože tady ho mají za dost podobnou cenu.
Pokud nevíš, o čem mluvím, tak to odnes do servisu. Uvnitř kávovaru je životu nebezpečné napětí.
Popis závady: průtok vody při výrobě kafe je nízký až žádný - teče to malým čůrkem nebo to jen ukapává.
Divný je,že při proplachu bez kafe to teče úplně normálně. A taky někdy to kafe dělá normálně, někdy to takhle blbne. V "problematickém" případě se zřetelně změní zvuk čerpadla.
Kávovar jsem podle návodu odvápnil. I spařovací jednotku jsem vyjmul, povařil v kyselině a vrátil na místo beze změny. Filtr vody mezi nádrží a čerpadlem je opticky čistý. Zkoušel jsem různou hrubost mletí kafe, beze změny.
Podezříval jsem tlakové čerpadlo, že není schopné protlačit vodu kávou. Tak jsem nové koupil, nainstaloval a beze změny.
Co může způsobit takové chování? Došly mi nápady.