DeLongi ESAM 4000.B

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
_luky_

#16 Příspěvek od _luky_ »

Díky za rady. Nechal jsem to trochu uležet, ale nakonec jsem se na to včera večer vrhnul, motor vyměnil a kávovar zase funguje.
Pro případné následovníky: Je třeba sundat bočnní a zadní kryty. Potom odšroubovat spodní kryt a tak se dá dostat ke čtyřem šroubům, které drží motor. Pozor na polaritu zapojení, motor je na DC napětí (usměrněné síťové), polarita je označená u připojovacích fastonů.
Ohryzkovi děkuji za nabídku. Nakonec jsem tím nechtěl otravovat, protože tady ho mají za dost podobnou cenu.
leoshes

#17 Příspěvek od leoshes »

mam stejny kavovar vsechno funguje krome mlynku vubec se nerozjede.nevite na co se mam zamerit co ho spousti diky za odpoved.
ohryzek36

#18 Příspěvek od ohryzek36 »

A motor mlýnku je v pořádku?
leoshes

#19 Příspěvek od leoshes »

ano motor je v poradku
_luky_

#20 Příspěvek od _luky_ »

Podle servisního manuálu výše vstup do servisního režimu a zkus běh mlýnku. Když nic, tak do ruky multimetr a zkontrolovat, že tam jde napětí. Když bude napětí, je mrtvej motor. Když nebude napětí, tak hledat závadu ve spínacím prvku na PCB. Teď si nevybavuju, na jaké napětí je mlýnek, takže opatrně.
Pokud nevíš, o čem mluvím, tak to odnes do servisu. Uvnitř kávovaru je životu nebezpečné napětí.
leoshes

#21 Příspěvek od leoshes »

motor je plne funkcni a je na 220v faze je zapojena na tvrdo zemeni nejde je tam TY3 nejde z neho nic.
leoshes

#22 Příspěvek od leoshes »

co je to PCB .DIKY!
ohryzek36

#23 Příspěvek od ohryzek36 »

_luky_ píše:Pokud nevíš, o čem mluvím, tak to odnes do servisu. Uvnitř kávovaru je životu nebezpečné napětí.

Viděl bych to takto.

PCB = DPS.
leoshes

#24 Příspěvek od leoshes »

spis me zajima ten spinaci prvek na desce ktery to je
_luky_

#25 Příspěvek od _luky_ »

Jsem zpět se stejným kávovarem.
Popis závady: průtok vody při výrobě kafe je nízký až žádný - teče to malým čůrkem nebo to jen ukapává.

Divný je,že při proplachu bez kafe to teče úplně normálně. A taky někdy to kafe dělá normálně, někdy to takhle blbne. V "problematickém" případě se zřetelně změní zvuk čerpadla.
Kávovar jsem podle návodu odvápnil. I spařovací jednotku jsem vyjmul, povařil v kyselině a vrátil na místo beze změny. Filtr vody mezi nádrží a čerpadlem je opticky čistý. Zkoušel jsem různou hrubost mletí kafe, beze změny.

Podezříval jsem tlakové čerpadlo, že není schopné protlačit vodu kávou. Tak jsem nové koupil, nainstaloval a beze změny.

Co může způsobit takové chování? Došly mi nápady.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“