Případně se na signál KEY1 pověs osciloskopem (až úplně u procesoru).
37LG5030, sama přepíná vstupy
Moderátor: Moderátoři
Případně se na signál KEY1 pověs osciloskopem (až úplně u procesoru).
- Elektronik55
napětí na KEY2 = 3,3V měřeno na desce MB konektor P405 pin 5 a 6 !
Odpojil jsem tedy "vodič" k zástrčce konektoru P405 (KEY1) pin 5 !!!
Závada zmizela ! Funkce "MENU" normálně funguje z DO .
"Svod" by tedy měl být na té destičce Přijímače DO . Bohužel ve schématu tato destička není , ale i tak je to úspěch ! Děkuji za rady všem !
Jednou v životě se mě to již stalo , kdy stačilo po týdnu laborování
přeštípnout modrý, ale to bylo u úplně jiného zařízení .
V tomto stavu zřejmě některá funkce nebude fungovat , zatím nevím která ,
zítra uvidím a čas ukáže .
Ještě jednou děkuji všem , kteří se snažili a snaží mě pomoci !!!
- Elektronik55
Opravuji : - pořadí a zapojení PINů na konektorech P405 (deska MB) a konektor J1 (deska přijímače DO) se shodují !
SVOD je v mikrotlačítku "HL.SPÍNAČ", veličina je stále v pohybu od 400K až po 300 Ohmů . Desku jsem řádně umyl už podruhé tak , jak jsme to dělali v ČKD , akorát s tím rozdílem , že JAR už nyní ne , ale používám na mytí desek "CLEAMEN 260", je to saponát na mytí Restauračního skla , voda steče a po uschnutí nedělá absolutně žádné "MAPY".
Zatím mám v ruce "fen" na vlasy a suším .
PS: - z dálkového ovladače funguje absolutně všechno .
Jsem velice rád , že za tím mohu udělat velkou tečku , za Československé pomoci !
- Elektronik55
Mikrospínač " (Hl. spínač) měl stále "svod" na kostru . Musel jsem použít injekční stříkačku s jehlou a pořádně ho prolít Lihem , a to několikrát , vysušit , pořád měl svod 10 - 20 Mega , teprve po další aplikaci a vysušení měl "nekonečno" ! Nyní už je "destička" zpět v TV a já si dávám pívo .
"ZAKY" má pravdu , že bez opravy této záklední maličkosti , by to byla oprava jen poloviční , a to by mě sralo .
To sa vtedy samovoľne prepínajú vstupy (source) a nie je možné ovládať TV ani cez DO, lebo samotný cpu je zahltený týmto zvodom.
Dá sa to v núdzi vyriešiť bez výmeny CPU pridaním pullupu napr. 10k od 3,3V vetvy avšak samozrejme tlačítka na TV už nebudú správne fungovať, ale aspon sa TV dá normálne používať cez DO.
Je to tým, že súdruhovia z korei pri návrhu zabudli na použitie varistorov či zeneriek a naindukované pulzy na kábli od tlačidiel / dotykového modulu časom nakusnú samotný vstup cpu.
- Elektronik55
Nie som dlho v TV fachu (iba nejakých 10 rokov), ale tým že sa neustále učím som úplne inde tak ako napr. Roman Kiš.
To bol tvorca prvého osobného mikropočítača v československu a to PMD85.
Vytvoril ho len tak pre seba a zrazu prvý prototyp úplne zmenil počítačový svet v ČSSR a v celom RVHP.
Nech si hovorí kto čo chce, je fakt, že jeho riešenie nakoplo nielen Rožňov a Piešťany, ale aj vznik IQ151, výrobu počítačov v JZD Slušovice, Didaktik Skalica a ďaľšie desiatky podnikov v RVHP a nielen tam.
Ako sám povedal, Tesla Piešťany bola jeho garáž tak ako bola pre Stiva Wozniaka tvorcu prvého Apple, len s tým rozdielom, že PMD bolo upečené aj z čipov druhej akosti, ktoré sa nedali predať.
Ale on nezastal a skončil v USA v silicon valey kde tuším stále robí pre Microsoft a iné popredné firmy.
Treba si brat príklad z takých ľudí: https://youtu.be/LitYDyvJwjM