Proteus schéma převod dps

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od markoni »

Pro masar díky za pomoc ale ještě bych potřeboval ty spoje zesílit jsou moc tenké jak to mám nastavit ? díky
masar

#17 Příspěvek od masar »

Takto:
Obrázek
:wink:
markoni
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od markoni »

Konečně se i to podařilo to jsem vyexpedoval do formátu pdf viz příloha ale teď potřebuji nějak to rozmnožit na vice kusu aby to zaplnilo celý formát A4 protože to chci přežehlit, když se to nepodaří na prví pokus tak abych to měj s čeho brát, jak na to ? díky
Přílohy
detektorovladani.pdf
(4.31 KiB) Staženo 131 x
Ruprecht

#19 Příspěvek od Ruprecht »

trochu off-topic: malé pady pro DIL8, chybí blokovací keramiky (třeba 100n) před a za 7805, cesty jsou "neuspořádané", někdy 45°, někdy pravoúhlé, součástky (odpory) nezarovnané, odpory mají zbytečně velkou rozteč, desky by mohla být poloviční. A jak psal kolega masar - trošku šoupni se součástkami.
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
masar

#20 Příspěvek od masar »

Exportuj do grafiky (BMP). Pak otevři program Malování a zkopíruj na A4 tolikrát, kolik se vleze. Je to celkem snadné. Místo Malování můžeš použít Word nebo grafické editory (PaintShopPro, Photoshop...).
markoni
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od markoni »

To jsem udělal ale asi nějak špatně protože zkusmo výtisk na HP deskjet F2480 je přes skoro celou A4 tak jak to mám nastavit díky
Přílohy
exportBMP.jpg
(190.64 KiB) Staženo 107 x
Atlan

#22 Příspěvek od Atlan »

Najprv to uces a potom tlac. Inak ked vyvrtas diery na to IO tak. Ebudes mat o co prispajkovat res pri pjakovani odpadne ten zv6sok medi.
masar

#23 Příspěvek od masar »

S tím Malováním jsem to přehnal, ten neumí potřebné editace.
Ale ve Wordu (nebo jeho obdobě) je to snadné. Vložíš na prázdnou stránku A4 obrázek BMP a klikneš na jeho vlastnosti a upravíš jeho velikost tak, aby odpovídala skutečné velikosti desky. Potom obrázek zkopíruješ do schránky a z ní nakopíruješ na zbylé místo na stránce.
Ale nejprve uprav rozložení a vlastnosti spojů podle připomínek, kterých se ti dostalo.
A ještě sem dám obrázek nejkratšího způsobu, jak se dá změnit velikost padů. Např. u DIL08:
Obrázek
markoni
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od markoni »

Tak jsem na tom strávil dost času a výsledek je tento viz příloha . a ještě na posledním gifu je trimr naležato to jsem nemohl v proteusovi najít kde je ? díky
Přílohy
deska.pdf
(187.7 KiB) Staženo 96 x
masar

#25 Příspěvek od masar »

Jen to dokazuje, že jsi na dobré cestě a že je stále co zlepšovat. Tu laťku si jistě zvýšíš sám.
Trimr "naležato" si lze vytvořit snadno. Viz obrázek:
Obrázek
Vznikne tak v knihovně nové pouzdro TRIMR10x10, které můžeš použít už ve schematu (dvojklik na trimr a v políčku PCB-package nahradíš novým názvem nebo kliknutím na ? vybereš nové pouzdro) nebo až v ARESu (stejným způsobem).
Stejně jednoduše lze vytvořit i jiné součástky. Zkrátit rezistory je lépe úpravou z původních, aby se zachovalo zobrazení 3D.
Jinak je na Netu ke stažení množství hotových knihoven součástek.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od markoni »

Ta patice toho trimru se mi podařilo podle gifu za něj děkuji udělat ,ale jaksi mi vyšel rozměrově velký :roll: :roll: no nic.
masar

#27 Příspěvek od masar »

Je potřeba napřed nazoomovat na rastr 0,1inch (2,54mm) a pak ty míry odpovídají gifu a trimr 4x4 okénka rastru = 10,16x10,16mm.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od markoni »

Tak jsem si nechal vytisknou ten export do BMP a úprava ve wordu - rozmnožení a pak export do pdf , v copycentru nebo co to bylo a ukázalo se že je to malé ta patice toho švába nesouhlasí asi jsem to dál malé.Čeho se má držet jakých rozměrů? díky
poznámka když to vytisknu v proteusovi tak souhlasí ale bohužel je tam jeden exemplář :oops:
masar

#29 Příspěvek od masar »

Jaké míry má mít deska ve skutečnosti, snadno zjistíš přímo v ARESu podle tohoto gifu:
Obrázek

Nakreslené kóty můžeš nechat vytisknout pro kontrolu také.
Tyto rozměry musíš pak kontrolovat ve Wordu (vlastnosti obrázku). Při převodu do PDF dodrž stejný formát stránky (A4) a měřítko 100%.

masar

#30 Příspěvek od masar »

A ještě gif, jak ve Wordu přizpůsobit rozměry desky:

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Poradna“