VN epoxid

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
danhard

#31 Příspěvek od danhard »

Je to bída a o slušnej kond taky nezavadíš :D
http://cz.mouser.com/ProductDetail/Vish ... CDugjUI%3d
microlan

#32 Příspěvek od microlan »

No to taky. Zaliju tam 1 cm² oboustrannýho cuprextitu, když to bude cestovat, tak dám dolů paralelně ještě kapacitní trimr na dokompenzování

//chtělo by to větší, protože parazitní kapacita je kolem 4 pF
///nebo zkusím kousek teflonovýho koaxu, to by těch 5 pF mohlo dát
danhard

#33 Příspěvek od danhard »

Až budeš dělat asi tak desátej VN dělič, tak už Ti to bude jasný :D
Těhle nesmyslů jsem růčo vyrobil asi 200 :D
http://www.helmut-singer.de/stock/119983209.html
Achab

#34 Příspěvek od Achab »

Dnes jsem mluvil s epoxidářem od EJF (ABB), sice žádný technolog ale dělá u toho skoro 40 let. Současně je celá technologie od míchání směsi až po výstup řízená počítači. Ušetřilo to řadu lidí - je potřeba jenom pár pracovníků, převážně k manipulaci s materiálem a výrobky, případně na některé dokončovací práce.
Základních epoxidů mají více druhů, jednotlivé směsi se míchají podle potřeby z přísad uskladněných ve velkokapacitních zásobnících. Epoxid je v základě nebarvený, barvivo se přidává zvlášť. Směsi mohou být podle konkrétního výrobku bez písku, s pískem nebo i jinými plnivy. Lití se provádí vakuové i tlakové, může být rozdíl i u výrobků stejné kategorie ale jiného typu (například u měřících traf se používá podle typu obojí).

Když jsem byl svého času v EJF na údržbě, tak jediná automatizace byly regulátory teploty Zepafot (později Zeparis) a pár relé pro řízení posuvů forem v pecích. Kolikrát se spotřebovalo víc piva jak epoxidu. :)
microlan

#35 Příspěvek od microlan »

Díky za historické informace, už jakousi představu mám, provedu pokusy s míchacími poměry a uvidím.
microlan

#36 Příspěvek od microlan »

To sice trvalo, ale už je mám na stole, 200MΩ, 6kV
Přílohy
ohmite.JPG
(116.93 KiB) Staženo 180 x
microlan

#37 Příspěvek od microlan »

Jen pro doplnění, děliče už zalévat nemusím, ale odzkoušel jsem si práci s epoxidem, jeho barvení a plnění na ryze neelektrické činnosti. Koupil jsem stojanovou vrtačku a k mému zděšení, sloup byl zhotoven z tenké ocelové trubky. Udělal jsem do toho armaturu z roxoru a zalil epoxidem. Trochu zbylo, tak jsem to nalil do plastové krabičky za účelem dalšího testování
Přílohy
sloup.jpg
sloup.jpg
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“