Jak odstranit Domácí skupinu _

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sis2

#16 Příspěvek od sis2 »

A je taky nějaký Anti-Mrkvosoft Spy pro nás, co jsme na W7?
Jinak nedávno jsem ve službách (podle selského rozumu a s poznačením změn) zkusil pozakazovat řadu položek - a zdá se, že pc se výrazně odlehčilo a některé věci jdou znatelně svižněji...
Tak pokud bys měl nějaký soupis postradatelných služeb s vysvětlivkama, to by určitě pomohlo řadě dalších.
Za sebe předem děkuji...!
Achab

#17 Příspěvek od Achab »

p32 píše:...ve W8 a vyšších jsou už knihovny rozdělané. Takže odstranění se smí opravdu dělat jen v návaznosti na to, že ty druhé služby nebudou používané.
Co znamená "rozdělané" knihovny? Pokud smažu výchozí složku pro soubory některé systémové služby, spuštění dané služby ji znova vytvoří. Základní knihovny smazat nejdou a na uživatelem vytvořené nemá spouštění služeb vliv.

Když je řeč o knihovnách, tyto mám ve Win10 na jiném disku. Nedá se v nabídce z Plochy nějak vypnout zobrazení "mezisložek" viz obrázek? Nebo odstranění celé nabídky "Knihovny" - stačí osobní složka. Zbytečné zobrazení čtečky karet taky nejde zakázat. Na vlastní Ploše je pouze 7 zástupců.
Přílohy
Plocha.png
(130.64 KiB) Staženo 113 x
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od forbidden »

On asi myslel knihovnama DLLka. Co myslel tím rozdělaný, nebo rozdělený netuším.
Knihovny ve smyslu těch vybraných adresářů pro doky a média jsou něco jinýho. U sebe ve W7 je mám taky v rootu jinýho disku a ten mezikrok mám někde taky. Moc mě to netrápí, protože jedu po staru přes adresáře a TC a interpretace pomocí OS skoro nepoužívám. Kdysi jsem si s tím zkoušel hrát, ale windousy jsou nějaký tvrdohlavý a některý věci odmítají změnit. Tak jsem to nakonec vzdal, jako ztrátu času.
FHonza

#19 Příspěvek od FHonza »

Achab píše: Zbytečné zobrazení čtečky karet taky nejde zakázat.

Ve Win 7: Ovládací panely -> Možnosti složky -> Zobrazení -> Skrýt prázdné jednotky ve složce Počítač
Achab

#20 Příspěvek od Achab »

to FHonza: tato volba v nabídce Plochy nefunguje, platí pouze pro Explorer.

Jinak cílové složky "Knihoven" mám všechny v D:\Dokumenty jako u Win XP. Aktualizace Win10 ovšem vytvořila novou složku D:\uzivatel\ s podsložkami standardních knihoven. Tak nevím, jestli je vhodné soubory přesunout, nebo ponechat staré umístění.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od forbidden »

Tak já to mám d:\dokumenty, d:\filmy, d:\hudba. Výchozí knihovny jsem přesměroval na tyto adresáře a původně vytvořený jsem smazal. Nevidím důvod, proč by mi měl někdo z MS diktovat, kam si mám co ukládat. :evil: Jedna z věcí, co mě na W10 absolutně vytáčí, jak si 🤐 můžou dovolit mi to po aktualizaci změnit?
p32

#22 Příspěvek od p32 »

forbidden píše:On asi myslel knihovnama DLLka. Co myslel tím rozdělaný, nebo rozdělený netuším.
Knihovny ve smyslu těch vybraných adresářů pro doky a média jsou něco jinýho.

Ano, knihovny jsou jen jedny a to soubory s příponou DLL. Ty tzn. "knihovny" jsou jen pro uživatele. Takže, když se bavíme o systému, tak o souborech DLL, EXE, COM atd.
Kdo někdy programoval přímo spustitelné programy v systému, tak ví že vlastnímu programu v EXE souboru může odlehčit právě těmi knihovnami, které se načítají do paměti jen když jsou potřebné a jinak tam nezabírají místo a nezdržují práci.
A když se podíváte na stejný program s příponou EXE a k němu náležicí knihovny DLL ve W7 a W8, tak poznáte proč je to samé ve W8 rychlejší při malé paměti. U velké to už tak poznat moc není, ale při spuštěných dalších programů je to cítit.
To, co řešíte na ploše, tak jsou všechno zástupci a jejich nastavení a viditelnost se dá nastavit přímo v registrech (samozřejmě i jinde). Pro nějaké zkoušky ale doporučuji registry průběžně zálohovat.
p32

#23 Příspěvek od p32 »

forbidden píše:Tak já to mám d:\dokumenty, d:\filmy, d:\hudba. ....

Máš to velmi správně za předpokladu, že jsou 2 harddisky nebo jeden a rozdělený. Dělám to taky tak až na případy, kdy jim někdo chytřejší poradil mít vše na jednom harddisku a ten nerozdělovat.
forbidden píše:Jedna z věcí, co mě na W10 absolutně vytáčí, jak si můžou dovolit mi to po aktualizaci změnit?

Jak vidíš, tak můžou. :lol: Je to zase problém nastavení registrů a povolení nastavení po aktualizaci či restartu. Jde to ošéfovat a je to piplačka. :wink:
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od forbidden »

p32 píše:Je to zase problém nastavení registrů a povolení nastavení po aktualizaci či restartu. Jde to ošéfovat a je to piplačka. :wink:

No tak na W10 na to zvysoka ser..., W7 mi nic takovýho neudělají. Po špatných zkušenostech z práce, kde jsem asi před rokem a půl poprvé nasadil W10, a samozřejmě jsem se na ně vrhl obvyklým stylem vše povypínat, pozakazovat a pomazat, jsem docela narazil. Po aktualizaci/upgrade půl věcí nefunguje, nebo se to vůbec nepovede. Teď na W10 v práci razím heslo: "vše, jak MS zamýšlel" Ať se s tím uživatelé poperou sami. Omezuju se jen na lehký úpravy a GPO. Nechci si komplikovat život.
FHonza

#25 Příspěvek od FHonza »

Achab píše:to FHonza: tato volba v nabídce Plochy nefunguje, platí pouze pro Explorer..

Mně to teda ve Win7 funguje i v nabídce plochy (disky Q až T)

Edit: Vyzkoušel jsem to ve Win10 a tam mi to funguje jenom když je k tomu ještě zvoleno "Skryté soubory a složky -> Nezobrazovat skryté soubory složky nebo jednotky". Ve Win7 na tom nezáleží.
Přílohy
plocha.gif
(18.17 KiB) Staženo 138 x
Naposledy upravil(a) FHonza dne 25 led 2018, 14:03, celkem upraveno 2 x.
p32

#26 Příspěvek od p32 »

forbidden píše: Teď na W10 v práci razím heslo: "vše, jak MS zamýšlel" Ať se s tím uživatelé poperou sami. Omezuju se jen na lehký úpravy a GPO. Nechci si komplikovat život.

Ano, děláš správně. Přece jim nebudeš brát radost z toho, že tam konečně mají vše, co chtěli. Já to u W10 odlaďuji jen pro ty, co si dají říct. Ostatním raději nic nevymlouvám, je to jejich volba a pro mě docela časově blízký kšeft. :lol:
serviceman

#27 Příspěvek od serviceman »

Podrobný popis služeb s doporučeným nastavení "default", "safe" a "tweaked" pro všechny verze Windows je zde.
Je to léta ověřený autor.
Naposledy upravil(a) serviceman dne 25 led 2018, 14:49, celkem upraveno 1 x.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od forbidden »

Tak ten si s tím popisem docela vyhrál, až budu mít chvíli, tak to prostuduju, určitě jsem u sebe na něco zapomněl. :)
Achab

#29 Příspěvek od Achab »

FHonza píše:...ve Win10 mi to funguje jenom když je k tomu zvoleno "Nezobrazovat skryté soubory, složky nebo jednotky".
U mě to nefunguje, jednotky jsou skryté jenom v Exploreru (Tento Počítač).
Složky Plochy jsou vlastně dvě: otevírací nabídka z hlavního panelu je v umístění "explorer (C:\Windows)" - nastavení je zde omezené. Další je v "C:\Users\uživatel" - zde jsou pouze zástupci vytvoření uživatelem (na screenshotu vlevo).
Přílohy
Plocha_1.png
(118.47 KiB) Staženo 113 x
sis2

#30 Příspěvek od sis2 »

To serviceman: díky, to je ono!
Odpovědět

Zpět na „Software“