Náhodné restarty po instalaci W7 *vyřešeno*
Moderátor: Moderátoři
JiriTom píše:Těžký omyl.p32 píše:........Nemá smysl řešit paměti, pokud jsou opravdu správně zasazené.....Několikrát jsem se setkal s tím, že uživatel "jenom" vyjmul RAM na zaprášeném boardu, board vyfoukal a paměti dal "správně" zpět. A "zazdil" tím do kontaktů prach. Až nové čištění problém vyřešilo.
Nechci rejpat, ale vážně to byli uživatelé? Většinou uživatel, co tomu nerozumí, tak do toho vůbec neleze. Ten chytřejší spíše zavolá kamaráda s tím, že to včera ještě jelo. Vytahování pamětí, vyfoukání a správné nasazení je preventivní kontrola a potvrzení té jistoty, že v tom to není. Když se podíváš na to, jak se paměti kontaktují, tak jim nikdy prach vadit nemůže. Vadí jim v kontaktu jen ta opravdová špína (mastná apod.), co tam spadne a pak se to musí sakra zatlačit. Doopravdy jim vadí jen "zkorodované" plošky na paměti pomocí nějakého sajrajtu, takže vytáhnout, očistit ty plošky na paměti, lehce vyfouknout slot pro paměť a strčit zpět.
Jinak špatné paměti může otestovat taky např. 10x a více spuštěným Wordem po sobě bez jeho vypínání nebo jejich přehozením při těchto testech atd. Což si myslím, že hafca zná.
Problémy, co popsal hafca, vznikají spíše napájecími konektory (špatně dostrčené při montáži atd.).
p32 píše:JiriTom píše:Těžký omyl.p32 píše:........Nemá smysl řešit paměti, pokud jsou opravdu správně zasazené.....Několikrát jsem se setkal s tím, že uživatel "jenom" vyjmul RAM na zaprášeném boardu, board vyfoukal a paměti dal "správně" zpět. A "zazdil" tím do kontaktů prach. Až nové čištění problém vyřešilo.
Nechci rejpat, ale vážně to byli uživatelé? Většinou uživatel, co tomu nerozumí, tak do toho vůbec neleze.........
Odpověď najdeš v mém podpisu.
xsc píše:Čekal bych problém v tom zdroji, který sice může mít při měření dobré elyty, ale nemusí správně reagovat při špičce odběru.
Už mi také nic jiného nenapadá. Zkusil jsem to celé vyndat, přepastovat a nasadit originální chladič, jinou grafiku a žádný výsledek. Teď se resetovalo při pokusu otevřít soubor v poznámkovém bloku.
Jiný zdroj momentálně nemám a kupovat se mi ho nechce. Je to počítač který by šel zadarmo z domu. Navíc když ani nevím, jestli je to opravdu zdroj.
Jestli to nebude jen aktualizací/záplatou proti chybám Spectre a Meltdown, inteláckýmu průseru. Taková záplata je nepovedená a způsobuje nahodilý restarty.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
U HW chyby by spíš došlo ke kousání, k zamrznutí, k artefaktům v obraze (GPU, ale hlavně VRAM), než k okamžitýmu restartu. V případě kolísání napětí napájení by nedošlo ani k dokončení bootu, protože ten je pro CPU, RAM a disky dost náročnej. Vlastně ani samotná instalace na tom není o moc líp, taky by se to při ní mohlo zhroutit.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill