Náhodné restarty po instalaci W7 *vyřešeno*

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

To umí ten OCCT. Výsledek po deseti minutách je na obrázku. Běželo to ještě dalších deset, ale už se to neměnilo.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
p32

#17 Příspěvek od p32 »

JiriTom píše:
p32 píše:........Nemá smysl řešit paměti, pokud jsou opravdu správně zasazené.....
Těžký omyl. :roll: Několikrát jsem se setkal s tím, že uživatel "jenom" vyjmul RAM na zaprášeném boardu, board vyfoukal a paměti dal "správně" zpět. A "zazdil" tím do kontaktů prach. Až nové čištění problém vyřešilo. :)

Nechci rejpat, ale vážně to byli uživatelé? Většinou uživatel, co tomu nerozumí, tak do toho vůbec neleze. Ten chytřejší spíše zavolá kamaráda s tím, že to včera ještě jelo. Vytahování pamětí, vyfoukání a správné nasazení je preventivní kontrola a potvrzení té jistoty, že v tom to není. Když se podíváš na to, jak se paměti kontaktují, tak jim nikdy prach vadit nemůže. Vadí jim v kontaktu jen ta opravdová špína (mastná apod.), co tam spadne a pak se to musí sakra zatlačit. Doopravdy jim vadí jen "zkorodované" plošky na paměti pomocí nějakého sajrajtu, takže vytáhnout, očistit ty plošky na paměti, lehce vyfouknout slot pro paměť a strčit zpět.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Dvakrat som uz mal problem, ze pamate nefungovali, doska len pipala. Prvykrat dokonca to robili dokonca 2 DIMM. Vyzeralo to na problem s doskou, ale pre istotu som vyskusal inu - a fungovalo to. Tak som na povodnych ocistil kontakty izopropanolom a zrazu ozili. Druhykrat som to mal nedavno, ale to bola pamat z kontajnera.
p32

#19 Příspěvek od p32 »

Jo, ale to jen potvrzuješ to, co jsem psal - zasviněné kontakty (plošky) pamětí. Jejich vyndání a zandání to většinou spraví, protože ty pružinky ve slotech se tam "vrýpnou" do té špíny.
Jinak špatné paměti může otestovat taky např. 10x a více spuštěným Wordem po sobě bez jeho vypínání nebo jejich přehozením při těchto testech atd. Což si myslím, že hafca zná.
Problémy, co popsal hafca, vznikají spíše napájecími konektory (špatně dostrčené při montáži atd.).
hafca

#20 Příspěvek od hafca »

Paměti myslím mohu vyloučit. Pustil jsem na ně memtest a žádná chyba se neobjevila. Budu muset postupovat vylučovací metodou, ale moc toho na vyloučení nemám. Zbývá už jen grafika, kterou mám a zdroj, který nemám.
xsc

#21 Příspěvek od xsc »

Čekal bych problém v tom zdroji, který sice může mít při měření dobré elyty, ale nemusí správně reagovat při špičce odběru.
JiriTom

#22 Příspěvek od JiriTom »

p32 píše:
JiriTom píše:
p32 píše:........Nemá smysl řešit paměti, pokud jsou opravdu správně zasazené.....
Těžký omyl. :roll: Několikrát jsem se setkal s tím, že uživatel "jenom" vyjmul RAM na zaprášeném boardu, board vyfoukal a paměti dal "správně" zpět. A "zazdil" tím do kontaktů prach. Až nové čištění problém vyřešilo. :)

Nechci rejpat, ale vážně to byli uživatelé? Většinou uživatel, co tomu nerozumí, tak do toho vůbec neleze.........

Odpověď najdeš v mém podpisu. :)
Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo. Dezolát má ve všem jasno, nikdy nepochybuje...
hafca

#23 Příspěvek od hafca »

xsc píše:Čekal bych problém v tom zdroji, který sice může mít při měření dobré elyty, ale nemusí správně reagovat při špičce odběru.

Už mi také nic jiného nenapadá. Zkusil jsem to celé vyndat, přepastovat a nasadit originální chladič, jinou grafiku a žádný výsledek. Teď se resetovalo při pokusu otevřít soubor v poznámkovém bloku.
Jiný zdroj momentálně nemám a kupovat se mi ho nechce. Je to počítač který by šel zadarmo z domu. Navíc když ani nevím, jestli je to opravdu zdroj.
MetalGod

#24 Příspěvek od MetalGod »

No a zkoušels jinej OS, abys potvrdil/vyloučil vliv W7?
Jestli to nebude jen aktualizací/záplatou proti chybám Spectre a Meltdown, inteláckýmu průseru. Taková záplata je nepovedená a způsobuje nahodilý restarty.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
hafca

#25 Příspěvek od hafca »

Padá to i po čisté instalaci bez aktualizací.
MetalGod

#26 Příspěvek od MetalGod »

Fajn, přesto ale zkus jinej OS (z flashky nabootovanej), může jít například o vadu ovladače ve W7.
U HW chyby by spíš došlo ke kousání, k zamrznutí, k artefaktům v obraze (GPU, ale hlavně VRAM), než k okamžitýmu restartu. V případě kolísání napětí napájení by nedošlo ani k dokončení bootu, protože ten je pro CPU, RAM a disky dost náročnej. Vlastně ani samotná instalace na tom není o moc líp, taky by se to při ní mohlo zhroutit.
— Winston Churchill
hafca

#27 Příspěvek od hafca »

Na zítra mám slíbené zapůjčení zdroje, tak uvidím co to udělá. Jestli to bude stejné, pak je otázka jak zjistit co to dělá. Protože je to okamžité, nebude to asi nikde zapsané aby se to dalo identifikovat. Udělám si flešku s Linuxem a zkusím pro jistotu i ten.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Hubert_79 »

Za dob Win 98 mi tohle (náhodný restarty) dělala blbá kšanda k disku...
hafca

#29 Příspěvek od hafca »

Ten co tam je už je SATA a kabel jsem měnil jako první.
MetalGod

#30 Příspěvek od MetalGod »

Při odpojení SATAna systémovýho disku by došlo spíš k zamrznutí.
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“