dilema

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Já jsem před asi 8 lety převáděl 300 tyček z Komerčky do ČSOB. Trvalo to 5 dní i když v Bydžově jsou od sebe vzdálený 100 metrů. :roll: Když jsem se v Komerčce začal rozčilovat kam to zašantročili, tak z nich vylezlo, že převody nad (už nevím kolik) s majitelem účtu stejnýho jména kontroluje ČNB. To jsem do tý doby netušil stejně jako že číslo bankovního účtu a rodnýho čísla musí být dělitelný 11-ti. :wink: :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:...To jsem do tý doby netušil stejně jako že číslo bankovního účtu a rodnýho čísla musí být dělitelný 11-ti. :wink: :roll:
U rodnýho čísla to ale platí jen pro ty, co mají tvar rr-mm-dd/abcd - u těch starších, co měli ještě naši rodiče (poslední kód 3-místnej) ta povinnost dělitelnosti 11 neplatila.
Jinak ta kontrola identity plátce se provádí už někdy od roku 2000 - třeba i v pojišťovnictví, kde si lidi mohli dřív poměrně výhodně uložit prachy na jednorázovej vklad a pojišťovna jim garantovala z jejich obnosu tak vysokej zisk, že jim za tenhle vklad na určitou dobu slibovala životní a úrazový pojištění včetně zhodnocení základního vkladu o hezký %. Dneska už úroky nejsou tak velký, aby se takový jednorázový investice podobnýho druhu skutečně vyplatily, před rokem 2008 uzavřený smlouvy (na kterejch pojišťovna nesmí nic měnit a musí nasmlouvaný % vyplatit děj se co děj - proto taky pojišťovny tolik trvají na zdražování běžnejch pojistek - na ničem jiným se jim totiž nedaří tolik vydělávat...) jsou pro dnešní majitele pojistek doslova zlatej důl ... A MinFin spolu s ČNB mají hnedle další starosti zjišťovat, kde na to ty lidi berou?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Pikofarad

#18 Příspěvek od Pikofarad »

Kono,nekupuj to.Slušel by ti víc bavorák :wink: I new Superb nevypadá špatně.
weed_smoker

#19 Příspěvek od weed_smoker »

Ten limit,kdy se to hlásí, je asi 500000(aspoň u ČS).Vybíral jsem polovičku na OP a bez problému,tu XC60 jsem koupil od dovozce za hotový (v korunách,on je VIP v nějaký směnárně v HK a mění s lepšim kurzem).TU XC60 mi v tom Holandu kupoval taky hotově,teď řeším nový RZ (ze starýho auta mi je nepřepíšou,ani když jsou nový(předpona 3H7) a holandský už vůbec ne).
Hill
Administrátor

#20 Příspěvek od Hill »

Asi už není normální, když někdo chce položit prachy na dřevo, koupit auto a rovnou v něm odjet.
Pravda, neplatil jsem hotově, prostě jsem převedl fakturovanou částku z účtu na účet, druhý den jsem měl přistavené auto, tak jsem si ho vyzvedl.
Jen se mi prodejce pořád snažil vnutit nákup s financováním (jméno služby si už nepamatuju), že je to výhodnější. Na otázku, pro koho, mi však odpovědět neuměl. Ono to bylo nakonec jedno, stejně už byly prachy na cestě s tím, že nehodlám nakupovat na sekyru. Možná jsem blbej, ale potkávám nějak moc zadlužených, kteří v důsledku přišli i o to, nač předtím měli...
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Asi zarabaju viac na proviziach od splatkovych firiem ako na autach...
samec

#22 Příspěvek od samec »

Neviem, co si pri pohlade na take auto predstavujete vy, ale ja si vzdy pri pohlade na take auto predstavujem, ako s nim idem drncajuci po D1. :)
TAKJAN

#23 Příspěvek od TAKJAN »

Na správný auto se čeká minimálně půl roku:-))
Hill
Administrátor

#24 Příspěvek od Hill »

samec píše:...ale ja si vzdy pri pohlade na take auto predstavujem, ako s nim idem drncajuci po D1.

Někdy to jsou jen představy, jednou to ale úspěch mělo: jednu kolegyni jsem během drncání přesvědčoval, že se nemusí za své pětky stydět a hrbit se. Kupodivu ji to neurazilo. Dalo mi práci, sledovat cestu, zrcátka a... a vůbec. Skákaly jí opravdu půvabně, přes deset let se kvůli nim nehrbí, tak doufám, že mě za dvacet let nezažaluje...
Z toho také plyne, jaké představy mám já na D1, když tudy drncám v jakémkoli autě... ale zatím jsem je nevyzkoušel prakticky, ostatně tak často kolem Brna nejezdím...
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“