dilema
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
U rodnýho čísla to ale platí jen pro ty, co mají tvar rr-mm-dd/abcd - u těch starších, co měli ještě naši rodiče (poslední kód 3-místnej) ta povinnost dělitelnosti 11 neplatila.Celeron píše:...To jsem do tý doby netušil stejně jako že číslo bankovního účtu a rodnýho čísla musí být dělitelný 11-ti.![]()
Jinak ta kontrola identity plátce se provádí už někdy od roku 2000 - třeba i v pojišťovnictví, kde si lidi mohli dřív poměrně výhodně uložit prachy na jednorázovej vklad a pojišťovna jim garantovala z jejich obnosu tak vysokej zisk, že jim za tenhle vklad na určitou dobu slibovala životní a úrazový pojištění včetně zhodnocení základního vkladu o hezký %. Dneska už úroky nejsou tak velký, aby se takový jednorázový investice podobnýho druhu skutečně vyplatily, před rokem 2008 uzavřený smlouvy (na kterejch pojišťovna nesmí nic měnit a musí nasmlouvaný % vyplatit děj se co děj - proto taky pojišťovny tolik trvají na zdražování běžnejch pojistek - na ničem jiným se jim totiž nedaří tolik vydělávat...) jsou pro dnešní majitele pojistek doslova zlatej důl ... A MinFin spolu s ČNB mají hnedle další starosti zjišťovat, kde na to ty lidi berou?
A kutilmile - nelituju tě
- weed_smoker
Pravda, neplatil jsem hotově, prostě jsem převedl fakturovanou částku z účtu na účet, druhý den jsem měl přistavené auto, tak jsem si ho vyzvedl.
Jen se mi prodejce pořád snažil vnutit nákup s financováním (jméno služby si už nepamatuju), že je to výhodnější. Na otázku, pro koho, mi však odpovědět neuměl. Ono to bylo nakonec jedno, stejně už byly prachy na cestě s tím, že nehodlám nakupovat na sekyru. Možná jsem blbej, ale potkávám nějak moc zadlužených, kteří v důsledku přišli i o to, nač předtím měli...
samec píše:...ale ja si vzdy pri pohlade na take auto predstavujem, ako s nim idem drncajuci po D1.
Někdy to jsou jen představy, jednou to ale úspěch mělo: jednu kolegyni jsem během drncání přesvědčoval, že se nemusí za své pětky stydět a hrbit se. Kupodivu ji to neurazilo. Dalo mi práci, sledovat cestu, zrcátka a... a vůbec. Skákaly jí opravdu půvabně, přes deset let se kvůli nim nehrbí, tak doufám, že mě za dvacet let nezažaluje...
Z toho také plyne, jaké představy mám já na D1, když tudy drncám v jakémkoli autě... ale zatím jsem je nevyzkoušel prakticky, ostatně tak často kolem Brna nejezdím...