Jak rozpoznám Jack 6,3mm zásuvky na kabel Stereo od Mono?
Moderátor: Moderátoři
Jak rozpoznám Jack 6,3mm zásuvky na kabel Stereo od Mono?
Tak mám oba druhy a oba mají tři vývody na připojení, nechápu, že dříve žádné povšimnutí takže nezkoumané, ale teď na jednou? U sterea signál je jeden pravá, druhý levá a třetí GND-kostra-stínění. A u toho mono přece by měl být o jeden méně? Jeden signální a druhý GND-kostra-stínění. A když oba mají tři vývody, tak jak je rozeznám, který je který? Samozřejmě asi zapojení symetrické i nesymetrické. Ale to nemění na tom, jak je od sebe ty dva jacky rozeznám. Upozorňují, že u zástrčky, tam ten rozdíl je znát na pohled, ale u té zásuvky ne!
Děkuji.
zde jsou na fotu, tak který je který? Nic jiného nechci, nežli jak z těchto dvou se pozná, který je stereo a který je mono. Protože já to dnes nějak nepoznám.
A kutilmile - nelituju tě
Bohužel jsem koupil oba ve stejném počtu, abych se něčeho chytl. Tak se zatím chytám za hlavu.
Zvláštní je, že dříve jsem si toho nějak nevšíml, až dnes. Ještě budu muset asi rozebrat staré věci, kde jsem používal tyhle konektory, jestli třeba tam nebude to jinak, nežli u těchto.
Všude uvádí na stránkách prodejců, Mono a Stereo.
U zástrček je skutečně rozdíl v konektoru, tam to mám. Tak by přece nemuseli u zásuvky dělat rozdíl potom, když to je stejné.
Je pravda a to souhlasím, že ze sterea se může použít na mono v zapojení. Nejsou propojené, oba jsem proměřoval, protože mě to také napadlo, jestli nejsou třeba uvnitř spojené.
Jde mi jen o to, jak je rozeznám od sebe, když vypadají právě na to stereo. Jenže nemají být a mají být - jeden z nich mono a druhý stereo. Ale, který je který? Ani na stránkách po netu nikde jsem nenašel nic o tom.
Ta pravá část (z mého obrázku) jde z toho plechového krytu za pomoci kleští sejmout. Potom se podívá dovnitř, jak jsou kontakty uspořádané. Tu pravou část zase vloží zpět a případně mírně důlčíkem zaklepne. Nic jiného není potřeba rozebírat...