Blokování MKO s 555 (556)
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Strkat vypálené sirky do krabičky je pěkná blbost, ale tohle je něco jiného. Alespoň z mého pohledu.
Mimochodem, ona většina oscilátorů sestavených z TTL nebo CMOS hradel by vlastně neměla fungovat a jsou tak na hraně slušného zapojení, protože se v nich využívá právě lineární oblast okolo rozhodovací úrovně hradla. Nemluvím teďka o hradlech co mají na vstupu Schmittův klopný obvod, mluvím o 7400 nebo 4011 a podobně
Když bude 555ka napájená ze zdroje 3 V, tak i když připojím reset na napájecí napětí, bude tam menší rozdíl, než v tomto případě.
Já neříkám, že nemáš pravdu, možná jo, ale tak mi to nějak vysvětli. Pro blbce, ať to pochopím i já. Má tvoje remcání základ v pocitech nebo v tom, že to dělám špatně? A pokud v tom druhém, tak jaký je bezpečný rozdíl mezi prahovým a přivedeným napětím?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nebál bych se ho použít pro spojení s Resetem, já sám třeba často používám v zájmu jednoduššího spojovýho obrazce vf blokování toho vývodu CV keramikou proti kladnýmu napájení místo proti zemi - a taky to funguje...
A kutilmile - nelituju tě