Zesilovač Hood 1969

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Zesilovač Hood 1969

#1 Příspěvek od forbidden »

Dostal se ke mě zesilovač Hood 1969, nějaká moderní čínská replika asi. Osazený je to 2xMJ15025G a MJ15024G na kanál. Malý elyty vypadají na Panasonic, poťák jako ALPS. Jestli originály netuším. Na netu se pod tím označením dá najít různý zapojení, ale s těmato třema koncákama ne. Schéma sice nepotřebuju, ale kdyby někdo měl, kouknul bych se.
Zesák funguje, mám prý jen zkontrolovat klidovej proud. Je to A-čko, takže předpokládám, že to nechám zahřát na provozní teplotu a pak jen zkontroluju, jestli těsně před limitací náhodou neořezává jednu půlvlnu. Nic jinýho asi netřeba?
Dík.
Přílohy
Hood 1969.jpg
Hood 1969
Hood 1969
Naposledy upravil(a) forbidden dne 27 črc 2018, 17:08, celkem upraveno 1 x.
sinclair

#2 Příspěvek od sinclair »

Ještě nikdy jsem neviděl originální TO3 od ONS takhle hnusně a nakřivo potištěný, to je hned první indicie, na první letmý pohled..
Vůbec mě nenapadá, o co by mohlo jít.
Jo, nechat zahřát, nastavit - ale kolik, to netuším, když je to áčko. Snad jedině měřákem zkreslení. Po nastavení, až se změní teplota, ještě aspoň 2x zkontrolovat,
Vidím že ty kurrvy už se neštítěj ani pajcování skoro nejznámějších TO3 od ONS. U plasťáků už jsem si na to "skoro zvykl"...TO3 jsou trochu stranou zájmu a proto mě překvapuje, že zcela samozřejmě, jako i jiný použitý materiál, jsou zpajcovaný i ony.
Kolik to stálo, nevíš?
A proč vlastně lidi naprosto vědomě kupujou čínský pajcy?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

No některý potisky se jim povedly a jsou rovně. :D
Stálo to asi 5500,- proč to lidi kupují netuším, asi se jim to líbí.
Přílohy
trandy.jpg
trandy
trandy
sinclair

#4 Příspěvek od sinclair »

Prosímtě, moh bys mi na mail poslat víc fotek a víc detailů? Elyty a TO3 zkus bez blesku.
Todle by mě teda fakt zajímalo - Tebe možná taky. Z předchozích zkušeností s pajcy Ti asi můžu se slušnou pravděpodobností říct, co všecko je echt rejžový, přestože se tváří jako něco jinýho.
A jestli je tam vůbec něco originálního. Dost o tom pochybuju - proč by rejžák do běžný spotřebky dával něco originálního. Maximálně něco, co origoš jen připomíná vzhledem. Lichá TO3 bude budič.
Díkes!
P.S. : Ten povrch TO3 i ty otřepy na patce pouzdra...? Chceš fotku originálů? :-D Asi ani ne, co...I to křivý J na tom úplně vpravo. To vypadá na dřevěnej lis a razítko z brambory, nejvejš Trodatka :D
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Kvalitní fotky udělat můžu, ale později, mám na stole práci a toto bylo jen na rychlo. Já tušil, že to bude pajc, ale tak hlavně, když bude zákazník spokojenej. Mám od něj i jinou práci, tak si ho nemůžu moc naštvat.
sinclair

#6 Příspěvek od sinclair »

Však to je jen pro mě.
Mě je vážně jasný, že moudrý stálý odběratel dobré práce, nebude jejímu poskytovateli cokoliv hanět, byť by to byla sebevětší sračka a třeba i smrděla :D
Michal22

#7 Příspěvek od Michal22 »

Na te prvni fotce to vypada jako nezapajene ocko od PE sitove zasuvky?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Asi cinska prasacina v zaujme eliminacie brumu... Tie dva vodice od sietoveho konektora zjavne nemaju dvojitu izolaciu.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

Jj, bedna uzemněná není, nikam to není připojený.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Inu závist prodat cokoliv co já neumím funguje . Na světě pracují stamiliony věcí , co by soudruh sinclair neschválil .... Nepřipojení PE na kostru zesilovače snad nikoho od fochu nemůže překvapit .
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

Lepší fotky jsem dal sem, ať tu nezabírám místo. Trochu roztřesený, ale nechtělo se mi vytahovat stativ.
elektrosvit

#12 Příspěvek od elektrosvit »

Prodává se na AliExpressu...

EDIT: Nejen moduly, ale i hotový...
Naposledy upravil(a) elektrosvit dne 28 črc 2018, 15:54, celkem upraveno 1 x.
Kvicala_r

#13 Příspěvek od Kvicala_r »

BOBOBO píše:Inu závist prodat cokoliv co já neumím funguje

Kde se v Tobě tohle bere, není to zbytečné?

BOBOBO píše:Nepřipojení PE na kostru zesilovače snad nikoho od fochu nemůže překvapit .

Každého seznámeného a člověka s vyšší kvalifikací asi překvapit může, pokud se jedná o zařízení třídy I a za kostru bereš "kovovou bednu", kam potenciálně může být při poruše zavlečeno nebezpečné napětí. U třídy II uže je to jiný příběh.
Připojení/teda spíše propojení PE na GND zesilovačů už může být úplně jiná situace.
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Tys to testoval ??? Či dokonce atestoval ???
Kvicala_r

#15 Příspěvek od Kvicala_r »

Ne, proč bych měl? U zařízení s dvojitou izolací odpovídající třídě II je přece povinný znak o takovém provedení a většinou se používá dvouvodičová šňůra, protože NEMÁ ochrannou svorku..
Jinak to estetické provedení vypadá na čínské poměry celkem hezky. Podobný koncept tady kdosi ukazoval i z "Moravy"
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“