Co je to za kopii nebo schema zesilovače
Moderátor: Moderátoři
Co je to za kopii nebo schema zesilovače
A tie kondenzátory ?? Ich vek, stav a výmena je na zváženie. Ono to pôjde ešte nejakých pár rokov. Aj keď boli len TEchnickySLAbšie, ale určite kvalitnejšie, ako dnešné "dvojročné".
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=86705
Spíše hledám chyby ve svitcích, keramikách Tesla a polovodičích.
Teslí kondenzátory v hliníkovém pouzdru jsem měl vždycky za nespolehlivé špatné a suché.
Pak jsem si někde na internetu přečetl článek o elektrolytických kondenzátorech Tesla. V tu dobu jsem také začal kondenzátory měřit. V naprosté většině jsou tyto kondenzátory OK párkrát jsem narazil na úplně mrtvé ty nejmenší např 1 µ 70V.
Když pominu svitky tak nejhorší elyty za mě jsou Jugoslávské jiskry 2µ malé modré - hojně používané jako vazební dost často mají svody, nebo mizernou kapacitu. Zařízení ztrácí basy, kanály hrajou nestejně a případně způsobují lupání repro při přepínání předvoleb.
Taky jsem zjistil, že keramické polštářky co jsem měl za naprosto trvanlivé naopak dost trpí na svody.