LG 37LH3000 - nejde zapnut
Moderátor: Moderátoři
5,2V tam určite bude.
Z toho sme sa dozvedeli, že MB dáva povel na zapnutie hl. zdroja a zdroj sa aj zapne, ale ďalej nič.
Takže navrhujem dalej mať odpojený MB a prepojiť 5,2V zdroja cez odpor s POWER ON aby hl. zdroj nabehol sám a následne cez ďaľší odpor pripojiť 5,2V aj k vstupu zdroja s názvom on/off a tým by malo dôjsť k rozsvieteniu podsvetlenia displeja.
Takže sú asi len 2 možnosti prečo obe dosky nechcú normálne nabehnúť a robia na pohľad to isté a to:
-zvlnenie 5,2V alebo neprítomnosť/zvlnenie 12V alebo 24V v MB.
Na všetky tieto vetvy tam bývajú sledovače úrovne napätia a ak jedno z nich je mimo alebo nie je, doska korektne neštartuje
Viď postupový diagram
-skrat v displeji alebo páskových vodičoch - skús TV zapnúť s odpojeným páskovými vodičmi pre displej od MB.
masar píše:No to je ale špatně. Bez připojeného P700 nemůže deska zdroje zapnout +12 a +24V. Pokud jsou tam tato napětí í bez Power_on, je proražený spínač (Q203/Q204 dle jiného SMPS). Tak zkontroluj.
Pán primár.
On predtým písal, že keď má MB pripojený k zdroju, tak na pine "power_on" P201 má 5V, preto som chcel overiť, či tých 5V bude mať na tom pine aj keď je MB odpojený od zdroja a vtedy podľa jeho slov tam bolo 0V a hl. zdroj nebežal.
Bud ste sa do toho zamotal vy alebo ja, ale kde je P700?
Nemám k dispozici manuál k Lipkovým deskám a tak je možné, že konektor od P201 SMPS je na Mainboardu označen jinak, než P700.
To, co tady píšu vychází jen z mojí logiky věci a je možné že se mýlím.
Lipko naposledy psal, že napětí na P201 jsou stejná, jako když byly obě desky spojené.
Někdy bych se mýlil docela rád...
http://www.uschovna.cz/zasilka/FKMVUKP7856V3E9U-U8A/