Elektrický vařič - dlouhý ohřev
Moderátor: Moderátoři
V nejlepší ze všech dob kterou teď absolvujeme, bych čekal už jen samou hi-tech a nic takového jako rozpadající se varné desky nebo chcípající elektronika indukce. Pokud to nejde, pak je lepší radši primitivnější ale robustní zařízení aspoň jako záloha.
- Artaban001
- elektrosvit
To ti vydrží docela dlouho. U bábiny se měnila častěji, třeba po 10 měsících. Ale je fakt, že v létě se hodně zavařovalo...lesana87 píše:To já tu mám výpadek plynu každých cca 15-16 měsíců, když mi dojde PB láhev a musím ji vyměnit.
A k těm vařičům, co údajně dřív vařily rychleji: Na půdě mám jednoplotýnkový původem z NDR (bílá skříňka, černá horní deska, kulatá plotna, žádná regulace). Jednou jsem si na něm ohříval oběd, protože právě došla ta bomba, a ohřev trval celou věčnost. Příkon z hlavy nevím, mrknu se.
- elektrosvit
EDIT: A pekla v elektrické troubě. Plynová prý moc dobře nepekla...?
Achab píše:To jste asi moc nevařili, u nás vydržela láhev 10kg tak 4-6 týdnů (pro 3 osoby).
To jste plynem i topili a svítili, ne? Já taky nevařím každý den, ale vařím si jídlo na každý den a vydrží mi těch 15-16 měsíců (zimní směs od pumpy i 19). Ale troubu mám elektrickou, v ní dělám tak 1/4 jídel.
To sice ne, ale používala se trouba a obden se vařily brambory pro prase. Taky se ohřívala voda na nádobí, nebo jiné příležitostné mytí, protože bojler (amatérské výroby) se kvůli značným ztrátám zapínal až večer. Později s novým bojlerem a bez prasete spotřeba klesla, ale láhev stejně vydržela nejdéle 3 měsíce. Podobnou spotřebu mělo víc lidí, odebírali PB pravidelně každý měsíc.lesana87 píše:To jste plynem i topili a svítili, ne?
https://www.novinky.cz/domaci/487048-no ... roudu.html
kdo má plyn, ten jede.