Optika internet

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
josef_novak

#31 Příspěvek od josef_novak »

Žluté je optické vlákno. Do bytů ho mají ještě ve větší bužírce a mají to připravené tak, že ten konektor mají už na kabelu a ví, že jak 10-15 metrů to nikdo dál nechce, takže v bytě připevní krabičku na stěnu, podle vzdálenosti nasponkují kabel a konec svaří na chodbě.
V barácích to je individuální a určitě se s tebou přijde někdo prvně pobavit co jak, tak se s ním domluv. Určitě nebude problém, aby prvně protáhli vlákno kam budeš chtít a dokončili.
Hill
Administrátor

#32 Příspěvek od Hill »

Jo. Tak tou krkačkou ti to můžou zatáhnout až dovnitř, ale nakonec bys tudy protáhl i tu prodlužku:
konektor na prodlužce má 9 x 7,5 mm, čili úhlopříčně se vejde pod 12 mm.
Nerozebíral jsem spoj, ale délkou se musí ta nejsilnější část vejít do 30 mm.
Hape

#33 Příspěvek od Hape »

Hill píše: 27 srp 2026, 14:51 Copak, Cetin to nechce?
Mít vlastní optické zařízení na optice od CETINu není úplně jednoduché i když ne nemožné. Zrovna nedávno jsem četl o tom, co to obnáší a je s tím dost velké jebání a bez znalostí asi nerealizovatelné: Vlastní XGS-PON SFP+ modul místo ONT na O2/CETIN — kompletní návod.
Celeron

#34 Příspěvek od Celeron »

Hill píše: 28 srp 2026, 12:55 Nerozebíral jsem spoj, ale délkou se musí ta nejsilnější část vejít do 30 mm.
Takže víc ohnutá krkačka v rohu místnosti může být problém... Klasika, s tím se u podlahovejch sond topení potýkám každou chvíli a to ta sonda má průměr 6 mm a dýlku 23 mm.
Díky za info.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!

Zpět na „Výpočetní technika“