uprava Dominant 1039A
Moderátor: Moderátoři
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=95588
PotPalo píše:K tomu zdvíhaniu skla:
Na jednej strane je silón a malá pružinka, to slúži na brzdenie pri otváraní, a je to namazané hustou brzdiacou vazelínou. To je na to aby sa sklo otváralo pomaly a nevystrelilo rýchlo hore. Tu sa zvykne odlomiť plastový valček (s navlečenou bužírkou) .....
Nemá někdo fotku co tam má být, případně nemá "to" někdo z vraku? Mě tam evidentně něco chybí, koukám jen na malou kovovou kladku.
Sklo se nechce otevírat vůbec, musím ho silou zvedat. Ta druhá strana s velkým pérem, kovovým hřebenem a nějakým provázkem se zdá kompletní.
A druhý dotaz, včera jsem zkoušel laborovat s laděním, potřeboval bych zvednout začátek od cca 10V kde to začíná ladit přes horní pásmo (88-108) čímž bych efektivněji a přesněji využil celou dráhu ladícího potenciometru jen pro CCIR, zkusil jsem R3 v obvodu N2 ale asi by to chtělo změnit celý poměr R3 a R7 ?
To samé bych pak udělal i na Solo 638, mam tu 2. Všechno jsou asi poslední kusy, tzn. s celým pásmem do 108 z výroby.
- jardafiala
Byl tu dotaz bez odpovědi od "slavek": "Mimochodem, překvapuje mě, že na Solo ani Dominant nikde není kompletní servisní manuál, tak jak je u Tesly zvykem, copak ho nevydali? Nebo ho nikdo nemá (tzn i s deskou, postupama atp..)?"
Mě by třeba zajímalo, k čemu je na desce koncového zesilovače vpravo část označená písmenem G, vypadá to, že by to mohl být neosazený RIAA předzesilovač, nic jsem nenašel.
- jardafiala
EDIT - přehlédl jsem u příspěvku "slavek" údaj SOLO